Göteborgsbaserade SWEET SKTBS är ett streetwearmärke med fokus på den nordiska skateboardkulturen. Från starten 1999 har SWEET SKTBS gått från att vara ett undergroundfenomen till att bli ett av Europas största skateboardmärken. Det västsvenska varumärket erbjuder kollektioner designade med inspiration hämtad direkt från gatorna runtom i Europa och man slutar heller aldrig förvåna eller exprimentera. Under de nitton år som SWEET SKTBS har funnits har man gjort flera spännande samarbeten med såväl andra varumärken som designers och konstnärer. Dessutom inspirerar man alltid med sina egenproducerade skateboardfilmer.

SWEET SKTBS – med inspiration från 80- och 90-talet

SWEET SKTBS räds inte för att blanda olika stilar från olika epoker. Ofta förknippar man märket med färgglada och skatevänliga klädkollektioner och mycket av inspirationen kommer från 80- och 90-talet – en tid som defineras av en blomstrande skatekultur, oversized kläder och engelsk fotboll som tog sig rakt in i det svenska folkhemmet. Det engelska fotbollslandslaget under samma epok har även blivit en inspirationskälla till många av SWEET SKTBS plagg med kragarna, mönstren och diverse logotyper. Filosofin är att skapa unisona teamkläder för den starkt individuella skaterörelsen och förena dem i en gemenskap. Kanske är det även detta som också gjort varumärket så omåttligt populärt. SWEET SKTBS är verkligen ett märke som är helt rätt i tiden då 80- och 90-talet har fått en pånyttfödelse i dagens mode. Något som vi med glädje omfamnar och låter genomsyra våra outfits.

Se mer från SWEET SKTBS här: